Verdensarvssteder i Syddanmark – Oplevelser i særklasse

År:
2016 - 2020
Afsluttet

Verdensarvssteder i Syddanmark skal understøtte udnyttelse af de muligheder en udpegning til UNESCO verdensarv giver.

Projektet gennemfører aktiviteter og udvikler produkter, der understøtter udvikling af bæredygtig turisme i tilknytning til de tre syddanske verdensarvssteder; Kongernes Jelling, Christiansfeld og Vadehavet. Der vil være fokus på udvikling af produkter og tiltag, der kan tiltrække internationale gæster. Derudover vil de udviklede tilbud blive synliggjort over for gæster, der allerede er i området. Projektet vil søge at koble de tre verdensarvssteder, for derved at skabe et billede af- og en forståelse for alle tre steder.

Projektet vil overordnet set arbejde i to spor.

  • Et udviklingsspor, hvor der er fokus på konkrete produkter og tilbud, informationsmateriale, verdensarvsrute m.m.
  • Et synlighedsspor, hvor der er fokus på fælles PR-samarbejde overfor udvalgte medier og journalister, strategi for sociale medier for de enkelte verdensarvssteder, målrettede strategier over for turoperatører m.m.

Derudover vil projektet søge at synliggøre resultater og produkter via konkrete digitale medier – portaler, apps. osv. De nævnte aktiviteter vil således være med til at sikre, at projektet skaber merværdi for de gæster, der besøger området, styrker kapacitetsudnyttelsen hos overnatningsvirksomhederne i området og øger samarbejdet og skaber koblinger på tværs af de tre verdensarvssteder.

Læs mere om projektet her.

Resultater

Et af projektets, for offentligheden, mest synlige produkter er et avis indstik om “Vores Verdensarv”. Du kan læse og downloade indstikket her.

Projektet har skabt markedsføringsmateriale til fri brug. Det finder du på www.syddanskverdensarv.dk

Du kan læse mere om projektets resultater i hæftet herunder (klik her, for at hente som pdf).

Som afslutning på projektet blev produceret seks live udsendelser fra Verdensarven, der blev sendt via Verdensarvsstedernes Facebook sider. Læs mere om det her.

Partnere

BRE er Leadpartner på projektet. Øvrige partnere – Nationalpark Vadehavet, Kongernes Jelling, Christiansfeld centret, Visit Vejle og Visit Kolding.

Finansiering

Projektet er finansieret af Kulturpuljen i Region Syddanmark og Esbjerg, Fanø, Kolding, Tønder, Varde og Vejle kommuner.

Kontakt

Erik Dam

Sekretariatsleder

T: +45 36 97 35 10

M: +45 53 34 23 59

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Winnie Abildgaard

Projektleder

T: +45 36 97 35 08

M: +45 53 31 80 07

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail