NAKUWA – Bæredygtig natur- og kulturturisme i UNESCO Verdensarv Vadehavet

År:
2017 - 2020

Vadehavet i Danmark, Tyskland og Holland er verdens største sammenhængende system af sand- og mudderflader og dermed et enestående naturområde i internationalt perspektiv.

Vadehavets status som UNESCO Verdensarv rummer et stort potentiale for turistbranchen i Danmark og Schleswig-Holstein, der endnu ikke er udnyttet, og som kun kan udfoldes i et grænseoverskridende samarbejde.

Få et hurtigt overblik over projektet herunder eller besøg projektets hjemmeside www.nakuwa.net.

Formål

Formålet med NAKUWA er at udvikle og afsætte grænseoverskridende produkter og tilbud indenfor for natur- og kulturturisme.

Indsatsområder

Projektet har fokus på en række indsatsområder, der alle skal være med til at bidrage til øget vækst og jobskabelse i området. Kort om indsatsområderne:

  • Udvikling af cykelturismen. Fokus på bedre adgang til Nationalparkområdet. Projektet vil arbejde med formidling, salg, service og udvikling af infrastrukturen i området.
  • Bæredygtige kulturoplevelser. Projektet har fokus på afdækning af kulturtilbud, udarbejdelse af produktblade, udvikling af målrettede ture samt udarbejdelse af guide til 10 kulturelle “must sees”.
  • Vandreturisme. Udarbejdelse af ruteforslag, produktblade og tur app.
  • Fugleturisme. Udvikling af uddannelseskoncept for guider, udarbejdelse af informationsmateriale om fuglene i Vadehavet.
  • Kompetenceudvikling af aktører i forhold til UNESCO verdensarven.

Målgrupper

De primære målgrupper er Verdensarvsturister og Special Interest Turister (SIT), der efterspørger natur- og kulturoplevelser af høj kvalitet.

Partnere

BRE er Leadpartner. Derudover deltager Rømø-Tønder Turistforening, Nationalpark Vadehavet, Nationalpark Vadehavet Schleswig Holstein, Nordsee Tourismuss og WWF Hamborg som partnere i projektet. Endelig er der en række netværkspartnere tilknyttet projektet.

Finansiering

Projektet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.

Kontakt

Erik Dam

Sekretariatsleder

T: +45 36 97 35 10

M: +45 53 34 23 59

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Winnie Abildgaard

Projektleder

T: +45 36 97 35 08

M: +45 53 31 80 07

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Henrik Lythe Jørgensen

Projektkoordinator

T: +45 36 97 35 45

M: +45 60 29 11 48

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Troels Larsen

Projektmedarbejder

T:

M: +45 23 69 16 16

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail