NAKUWA – Bæredygtig natur- og kulturturisme i UNESCO Verdensarv Vadehavet

År:
2017 - 2020
Afsluttet

Vadehavet i Danmark, Tyskland og Holland er verdens største sammenhængende system af sand- og mudderflader og dermed et enestående naturområde i internationalt perspektiv.

Vadehavets status som UNESCO Verdensarv rummer et stort potentiale for turistbranchen i Danmark og Schleswig-Holstein, der endnu ikke er udnyttet, og som kun kan udfoldes i et grænseoverskridende samarbejde.

Få et hurtigt overblik over projektet herunder eller besøg projektets hjemmeside www.nakuwa.net.

I projektet er også produceret en brochure, der kan give dig information om alle projektets aspekter. Find den her, eller læs den nederst på siden.

Formål

Formålet med NAKUWA er at udvikle og afsætte grænseoverskridende produkter og tilbud indenfor for natur- og kulturturisme.

Indsatsområder

Projektet har fokus på en række indsatsområder, der alle skal være med til at bidrage til øget vækst og jobskabelse i området. Kort om indsatsområderne:

  • Udvikling af cykelturismen. Fokus på bedre adgang til Nationalparkområdet. Projektet vil arbejde med formidling, salg, service og udvikling af infrastrukturen i området.
  • Bæredygtige kulturoplevelser. Projektet har fokus på afdækning af kulturtilbud, udarbejdelse af produktblade, udvikling af målrettede ture samt udarbejdelse af guide til 10 kulturelle “must sees”.
  • Vandreturisme. Udarbejdelse af ruteforslag, produktblade og tur app.
  • Fugleturisme. Udvikling af uddannelseskoncept for guider, udarbejdelse af informationsmateriale om fuglene i Vadehavet.
  • Kompetenceudvikling af aktører i forhold til UNESCO verdensarven.

Målgrupper

De primære målgrupper er Verdensarvsturister og Special Interest Turister (SIT), der efterspørger natur- og kulturoplevelser af høj kvalitet.

Partnere

BRE er Leadpartner. Derudover deltager Nationalpark Vadehavet, Nationalpark Vadehavet Schleswig Holstein, Nordsee Tourismuss og WWF Hamborg som partnere i projektet. Endelig er der en række netværkspartnere tilknyttet projektet.

Finansiering

Projektet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.

Interreg Sekretariatet har produceret følgende film om projektet.

Kontakt

Erik Dam

Sekretariatsleder

T: +45 36 97 35 10

M: +45 53 34 23 59

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Winnie Abildgaard

Projektleder

T: +45 36 97 35 08

M: +45 53 31 80 07

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Troels Larsen

Projektmedarbejder

T:

M: +45 23 69 16 16

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail

Malene Levsen Olesen

Projektmedarbejder - BARSEL

T:

M:

Send mail