Projektets formål er at undersøge og udvikle mulighederne for omkostningseffektive distributionsløsninger blandt de 10 deltagerlandes forskellige fødevarenetværk, og på mødet i Riga var fokus på projektets arbejde med forretningsmodeller til det formål, samt potentielle e-platforme, der kan være med til at løfte en sådan opgave.
Diskussionerne, ideerne, udfordringerne og også mulighederne er mange i projektet og på tværs af grænserne, og på møderne var både større og mindre diskussioner.
Status i projektet er, at man nu har udviklet en fælles business model, der skal kunne danne baggrund for udviklingen af løsninger på distributionsudfordringerne i projektets forskellige involverede fødevarenetværk. Næste skridt er at udvikle en lettere tilgængelig ”handbook”, der er mere praktisk orienteret, samt benytte begge dokumenter i et fremadrettet arbejde med faktisk at skabe en bedre distributionsløsning end den nuværende.
Projektet er omsiggribende og komplekst, men potentialet er stort. I Business Region Esbjerg har vi fokus på at få omdannet projektets hidtidige resultater til praktiske implementeringer, der skal være de første skridt mod bedre distribution. I sidste ende er vores ønske at medlemmerne i Sydvestjyske Smagsoplevelser får mulighed for at få deres gode lokale råvarer længere ud.