Ny destination for Esbjerg og Fanø Kommuner vil være på plads til nytår

Udgivet:
10. august 2020

Efter længere tids dialog med Tønder Kommune og Rømø-Tønder Turistforening om dannelsen af et fælles destinationsselskab mellem Esbjerg, Fanø og Tønder Kommuner, gennemfører Esbjerg og Fanø nu etableringen af den fælles destination uden Tønder.

”Et fællesskab langs Vadehavs- og Vesterhavskysten og med de tre Vadehavsøer Fanø, Mandø og Rømø var helt oplagt og kunne blive en super stærk destination. Men Tønder er ikke afklaret om, hvad de vil, og vi andre fortsætter derfor arbejdet uden dem”, siger forberedelsesudvalgets formand, Fanøs borgmester Sofie Valbjørn, der fortsætter:

”Det er ærgerligt, men nu hvor det er afklaret, at Tønder ikke går med ind i det fælles udviklingsarbejde, kan vi komme videre med alle de forberedende aktiviteter, der skal til, for at skabe et stærkt destinationsselskab.”

”Det er også vigtigt for mig og forberedelsesudvalget, at vi ikke mister momentum eller taber noget mellem to stole under processen,” understreger Sofie Valbjørn:

”Vi vil derfor sikre, at når den nye destination er på plads, bliver de planer og aktiviteter for 2021, der er aftalt mellem Visit Ribe Esbjerg, Visit Fanø, BRE og erhvervet, også gennemført.”

Ribe Vandrehjems direktør Claus Pedersen og næstformand i forberedelsesudvalget supplerer:

”Hvis man ikke ved om de aktiviteter, der aftales bliver gennemført, ja så er det svært at få nogen til at deltage. Jeg er derfor glad for, at forberedelsesudvalget på deres seneste møde var helt enige om, at forretningen kører videre – det er ’business as usual’, når det gælder markedsføringen af vores destination.”

Når vedtægterne for den nye destination er politisk behandlet af byrådene i Esbjerg og Fanø Kommuner i august, igangsættes processen med ansættelse af den kommende destinationschef.

INFO

Vedtægterne for foreningen bag den kommende destination forventes vedtaget af kommunerne den 17. august.

Herefter går ansættelsesudvalget i gang med at finde den rigtige person til at samle de nuværende turismeaktiviteter i en ny organisation, der fra 1. januar 2021, får det overordnede ansvar for turistudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

En organisation med stærke kompetencer indenfor strategisk destinationsudvikling, produkt- og forretningsudvikling samt markedsføring og gæsteservice.

Foreningen bag destinationen forventes formelt stiftet på en generalforsamling i november, hvor alle virksomheder med relation til turisme i Esbjerg og Fanø Kommuner kan deltage.

 

Kontakt

Erik Dam

Sekretariatsleder

T: +45 36 97 35 10

M: +45 53 34 23 59

Niels Bohrs Vej 6

6700 Esbjerg

Send mail